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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Roraima. |
Data corrente: |
11/07/2023 |
Data da última atualização: |
11/07/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
SILVA, F. S.; MELO FILHO, A. A.; SCHURT, D. A.; SANTOS, I. G. P. |
Afiliação: |
DANIEL AUGUSTO SCHURT, CPAF-RR. |
Título: |
Biocontrol of Xanthomonas axonopodis pv. passiflorae With Bacteria Isolated From Passion Fruit. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Agricultural Science, v. 15, n. 7, 2023, |
DOI: |
10.5539/jas.v15n7p56 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The yellow passion fruit Passiflora edulis Sims f. flavicarpa Deg is affected by the bacterium Xanthomonas axonopodis pv. passiflorae (Pereira) Dye, causing the bacterial blight disease, for which no effective bactericide is available. The use of live microorganisms in the treatment of pests have shown positive results in the control. This research sought to select bacteria residing in the passion fruit phyllosphere to function as a biocontrol agent of X. axonopodis pv. passiflorae. The selected bacteria were isolated from the passion fruit tree leaves collected in four municipalities of the state of Roraima, and thermostable compounds test and greenhouse test were performed. In total, 28 bacterial isolates were obtained. In the test with thermostable compounds, the isolates RR02, RR04, RR06, RR14, RR16, RR17, RR19, RR20, RR21, RR22, RR23, RR25, and RR27 stood out. In the greenhouse tests, the isolates RR03, RR07, RR09, RR13, RR16, RR21, and RR23 stood out. The results showed potential for the control of X. a. pv. passiflorae in in vitro and in vivo tests. |
Palavras-Chave: |
Bacterial blight; Severity; Thermostable compounds. |
Thesaurus Nal: |
Antibiosis; Passion fruits. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1154872/1/6483d366ee740-2.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Roraima (CPAF-RR) |
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Registros recuperados : 23 | |
7. | | SOUSA, R. de C. P. de; SMIDERLE, O. J.; CHAGAS, E. A.; MELO FILHO, A. A. de. Período e dose mínima inter-relacionados a sanidade e comportamento fisiológico de leguminosa tratada com composto biotecnológico de sementes bioprocessadas do Caçari. In: SEMANA NACIONAL DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA NO ESTADO DE RORAIMA, SNCT-RR , 12., 2017, Boa Vista. Boletim de Resumos... Boa Vista, RR: UERR/NUPECEM/LABTEMA, 2017.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Roraima. |
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9. | | SOUSA, R. de C. P. de; CHAGAS, E. A.; MELO FILHO, A. A.; GUIMARÃES, P. V. P.; SMIDERLE, O. J.; BACELAR-LIMA. C. G. Biotechnological valorization of Myrciaria Dubia of Nothern Amazon. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE INTERAMERICANA DE HORTICULTURA TROPICAL, 61., 2015, Manaus. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2015.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
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10. | | MALDONADO, S. A. S.; CORDEIRO, A. C. C.; MELO, V. F.; SIQUEIRA, R. H. da S.; FERNÁNDEZ, I. M.; UCHÔA, S. C. P.; MELO FILHO, A. A. de. Biological Attributes of the Soil with Intercaled Crops and Oil Palm (Elaeis guineensis Jacq.): Sustainable Management in the Amazon. International Journal of Plant & Soil Science, v.26, n.5, p. 1-17, 2018.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 4 |
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11. | | AVILA, I. I. C.; MELO FILHO, A. A.; HOLANDA, L. C.; SILVA, S. R.; SMIDERLE, O. J.; SOUSA, R. de C. P. de. Caracterização química do óleo de semente de melancia das variedades Charleston Gray e Crimson Sweet cultivadas em Bonfim-RR. In: VAL, A. L.; MELHO FILHO, A. A.; WANKLER, F. L. (Coor.). Universidade, ciência e pesquisa na Amazônia: os desafios da produção intelectual. Boa Vista: Editora da UFRR, 2012. p. 13-35.Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
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14. | | DUARTE, O. R.; OLIVEIRA, J. M. F. de; SCHWENGBER, D. R.; FERREIRA, L. M. M.; MELO FILHO, A. A.; SOUSA, R. de C. P. de. Inajá In: LOPES, R.; OLIVEIRA, M. do S. P. de; CAVALLARI, M. M.; BARBIERI, R. L.; CONCEIÇÃO, L. D. H. C. S. da. Palmeiras nativas do Brasil. Brasília, DF: Embrapa, 2015. p. 271-305.Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
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15. | | SOUSA, R. de C. P. de; CHAGAS, E. A.; GUIMARAES, P. V. P.; NASCIMENTO FILHO, W. B.; MELO FILHO, A. A. Sais Minerais em Extrato Aquoso de Coprodutos da Myrciaria dubia (Kunth.) McVaugh, Myrtaceae. Revista Virtual Quimica, v.7, n.4, p.1299-1305, 2015.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 2 |
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16. | | FILHO, D.; MELO FILHO, A. A.; MAGALHAES NETO, A. T.; SANTOS, R. C. dos; CHAGAS, E. A.; CHAGAS, P. C.; MONTENERO, I. F.; SOUSA, R. de C. P. de. Chemical Composition, Minerals, Physicochemical Properties and Antioxidant Activity in Camu Camu Seed Oil. Chemical Engineering Transactions, 64, p. 325-330, 2018.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 2 |
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17. | | FERNANDEZ, I. M.; CHAGAS, E. A.; MELO FILHO, A. A. de; MALDONADO, S. A. S.; SANTOS, R. C. dos; RIBEIRO, P. R. E.; CHAGAS, P. C.; MELO, A. C. G. R. de. Characterization of Bioactive Compounds in Northern Amazon Fruits. Journal of Agricultural Science, v. 11, n. 9, 2019Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 1 |
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18. | | MELO FILHO, A. A. de; FERNANDEZ, I. M.; CHAGAS, E. A.; SANTOS, R. C. dos; MELO, A. C. G. R. de; RIBEIRO, P. R. E.; TAKAHASSHIC, J. A.; MALDONADO, S.; COSTA, H. N. R. da. Physicochemical properties of the oil from murumuruí fruit (Astrocaryum acaule): reason w-6/w-3 and w-9 potencial. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE QUÍMICA, 56., 2016, Belém, PA. Anais... Rio de Janeiro: ABQ, 2016.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
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19. | | FERNANDEZ, I. M.; MELO FILHO, A. A. de; CHAGAS, E. A.; MALDONADO, S.; SANTOS, R. C. dos; RIVEIRO, P. R. E.; MELO, A. C. G. R. de; COSTA, H. N. R. da; MEDEIROS, S. R. Determinação de compostos fenólicos totais em frutas Amazônicas. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE QUÍMICA, 56., 2016, Belém, PA. Anais... Rio de Janeiro: ABQ, 2016.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
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20. | | SANTOS, R. C. dos; MELO FILHO, A. A. de; CHAGAS, E. A.; TAKAHASHI, J. A.; FERRAZ, V. P.; COSTA, A. K. P.; MELO, A. C. G. R. de; MONTERO, I. F.; RIBEIRO, P. R. E. Fatty acid profile and bioactivity from Annona hypoglauca seeds oil. African journal of Biotechnology, v. 14, n. 30, p. 2377-2382, 2015.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 1 |
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